Slabeste cu Yoga

Ce au in comun Madonna, Jennifer Aniston si David Duchovny? Exact, yoga. Acest fenomen devine din ce in ce mai popular – o veste foarte buna, tinand cont de faptul ca este benefic atat pentru minte, cat si pentru corp.

Yoga este cunoscuta ca fiind un remediu excelent pentru stres, dar stiai ca ajuta si la pierderea in greutate? Studiile au aratat ca yoga reduce nivelul hormonilor cauzati de stres si creste sensibilitatea la insulina – semnalizeaza organismul sa arda caloriile primite, in loc sa le depoziteze sub forma de grasime.

Yoga are la baza diferite exercitii de respiratie si asane, care au rolul de a curata, intretine si echilibra organele noastre interne. Aceste exercitii contribuie si la cresterea ratelor metabolice si a pulsului.

Inainte de toate, trebuie sa intelegem ca exista multi factori care contribuie la luarea in greutate, precum obiceiuri alimentare nesanatoase, lipsa de miscare, stres etc. Vei obtine rezultatele dorite mult mai rapid printr-o dieta echilibrata, pe care sa o combini cu niste miscare. Cu alte cuvinte, n-o sa ai mult succes daca te chinui sa stai 5 minute in pozitia “luptatorului” si apoi mananci doar pizza.

Exista multe pozitii in yoga ce iti solicita intens intregul corp. Prin rasuciri, aplecari si alte miscari pentru sporirea flexibilitatii, sunt folositi si muschii “ruginiti”, facilitand pierderea in greutate. Pentru diversitate, iti sugeram acest playlist de 8 tutoriale video pe care sa le urmaresti (si sa le pui in practica):

Daca nu ai mai incercat yoga pana acum, iti sugeram sa citesti intai articolul nostru special creat pentru incepatori: De ce ai nevoie pentru ate apuca de yoga de acasa.

Practica in mod regulat aceste secvente de yoga pentru slabit, ai grija ce mananci si corpul tau iti va multumi. Nu uita sa te relaxezi si… namaste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here