Super Alimente: Ceaiul Verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase bauturi de pe planeta. Este plina de antioxidanti si nutrienti ce au efecte pozitive asupra organismului. Daca vrei sa te simti mai bine, sa pierzi in greutate si sa reduci riscul de a dezvolta boli cronice, atunci ar trebui sa faci un obicei din a-l consuma.

Iata 4 beneficii dovedite ale ceaiul verde:

Scaderea in greutate
Ceaiul verde accelereaza metabolismul prin polifenolul continut. Acesta creste rata de transformare a mancarii in calorii, precum si a nivelelor de oxidare a grasimii. Numeroase studii au aratat ca ceaiul verde ajuta la reducerea grasimii din organism, in special in zona abdominala.

Diabet
Diabetul de tip II a ajuns sa fie o „epidemie”, afectand peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume. Diabetul este caracterizat de nivelul ridicat al zaharului din sange datorita unei rezistente sau incapacitati de a produce insulina. Un studiu efectuat pe oameni din Japonia, popor cunoscut pentru consumul ridicat de ceai verde, a demonstrat ca cei care il consumau aveau cu 42% mai putine sanse de a dezvolta acest tip de diabet. Consumul de ceai verde regleaza nivelul zaharului din sange, prevenind cresterile spontane ale glicemiei dupa consumul de alimente.

Bun pentru inima
Bolile cardiovasculare, in special atacul de cord, sunt principala cauza de moarte din lume. In urma unor cercetari, s-a demonstrat ca ceaiul verde reduce riscul de boli cardiovasculare cu pana la 30% prin scaderea colesterolului si cresterea proprietatilor antioxidante ale sangelui.

Proprietati antibacteriene
Ceaiul verde poate inhiba cresterea bacteriilor si a unor virusi, reducand riscul infectiilor si imbunatatirea sanatatii dentare. Acesta poate preveni aparita cariilor si a respiratiei urat mirositoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here