Super Alimente: Cacao

In sfarsit iti spunem ceea ce ai vrut sa auzi de mult: ciocolata este buna pentru sanatate!

cacao: proprietatile benefice:

Lupta cu bolile cardiovasculare
Boabele de cacao sunt super-bogate in flavonoidele, antioxidanti care ajuta la protejarea organismului de boli cardiovasculare. Acestea permit o buna functionare a vaselor de sange, reduc tensiunea arteriala si previn formarea cheagurilor de sange prin eliberarea de radicali liberi.
S-a facut un studiu care doveste ca daca incalzesti cacao, aceasta elibereaza si mai multi antioxidanti., iar o ceasca de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat un ceai.

Proprietati anti-depresive
-Cacao este o sursa bogta de serotonina, dopamina si feniletilamina, trei foarte bine studiati neurotransmitatori, care ajuta in lupta cu depresia si sunt asociati cu starea de bine.
-Cacao contine si inhibitori de MAO , care au efect stimulant asupra sistemului nervos central si ne imbunatatesc starea deoarece permit sorotoninei si dopaminei sa ramana in sange mai mult.
-Cacao mai cintine si vitamine B, care sunt asociate cu sanatatea creierului.
Toate acestea configureaza cacao intr-o tableta anti-depresiva.

Consuma ciocolata si pierde in greutate!
In primul rand trebuie sa stii ca aici ne referim la ciocolata neagra, cu un continut de cacao de peste 70%. Ciocolata cu procentaj mare de cacao este foarte satioasa si te va opri din rontaitul intre mese.
In plus, cacao are un continut ridicat de fibre care ajuta la miscarile regulate ale intestinului. Intr-un studiul clinic, voluntarilor li s-au oferit suplimente alimentare cu ontinut ridicat de cacao, deci si de fibre, de doua ori pe zi timp de 4 saptamani. Dupa primele 2 saptamani s-a facut o pauza de cacao. Senzatia de constipatie a scazut pe perioada in care cacao a fost consumata frecvent.

Cand cumperi cacao orienteza-te catre cea cu continut scazut de zahar, cat mai putin procesata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here