Secretul fructelor: Mango

Mango este un fruct foarte controversat si comentat deoarece unele persoane afirma ca ingrasa foarte tare argumetand faptul ca are un continut ridicat de grasimi, iar alte persoane il folosesc in dieta lor si sunt satisfacuti de rezultate.  Ei bine hai sa vedem care e varianta buna:

Chiar daca este un fruct carnos si moale, grasimea din acest fruct este minima. Dat fiind faptul ca este un fruct dulce, acest fapt este rezultatul continutului ridicat de carbohidrati. Acestia stau la baza fructelor in general si sunt foarte sanatosi datorita complexului carbohidrati-zaharoza. La 100 de grame de mango, gasim aproximativ 14 grame de carbohidrati. Nu exista aproape deloc proteine sau grasimi. Pe langa carbohidrati, mango contine vitamina A,C, magneziu, fibre, fier si antioxidanti.

Indicele glicemic din mango variaza intre 41 si 60, deci nu are nici un efect semnificativ in cresterea nivelului de zahar din sange, deci nu promoveaza stocarea de grasime. Datorita indicelui glicemic mediu, mango este bine de consumat in momentul in care avem in fata un diabetic

Retineti ca daca sunteti la dieta, puteti manca mango, deoarece datorita nutrientilor pe care ii contine, asigura echilibrarea cu alimentele din dieta dumneavoastra si veti fi pe cale sa pierdeti kilogramele mult visate. In concluzie da, raspunsul este ca mango este un fruct foarte sanatos care se poate consuma in orice cura de slabire. Multa bafta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here