Provocare – Dieta fara paine

Incearca aceasta provocare – renunta la paine timp de o saptamana si vezi cum te vei simti.
Painea este una dintre cauzele retentiilor de apa, ceea ce nu inseamna neaparat grasime, dar da aspectul acela neplacut. Painea retine apa din cauza continutului mare de carbohidrati si glicogen stocati in faina alba. Unii experti spun ca daca inlocuiesti painea normala cu paine neagra te va ajuta. Desi nu ii contrazicem, dand deoparte paine va avea un impact mult mai puternic si mai sanatos.

Daca renunti la paine vei observa mai multe schimbari:

Te vei umple de energie:
Painea alba are un continut scazut de fibre si este foarte greu de digerat. Organismul uman foloseste foarte multa energie pentru a face fata acelor cateva felii de paine de la masa.
Daca renunti o perioada la paine ii vei da sistemului digestiv o pauza bine meritata!

Nu doar ca pierzi in greutate, dar te si mentii:
Expertii in sanatate cred ca daca eviti painea iti vei reduce semnificativ poftele. Studiile arata ca, obisnuidu-ti organismul cu o anumita cantitate de paine, se declanseaza adictia pentru anumite alimente.
Asta din cauza ca painea contine zahar si consumand-o la fiecare sau aproape fiecare masa iti satisfaci (mai mult decat trebuie) nevoia de zahar.
Exista unele persoane care, renuntand pe o perioada semnificativa la paine, au reusit sa slabeasca pana la 9 kg fara exercitii fizice. Desigur, marea majoritate scade in greutate pana pe la 2-4 kg.

Bineinteles ca o sa existe si piedici in primele zile – organismul este obisnuit cu sursa de carbohidrati pe care i-o ofereai. Cand renunti la paine, corpul va avea nevoie de cateva zile sa se obisnuiasca. Acesta va fi confuz, acum va fi nevoit sa transforme alte mancaruri in glucoza pentru energie.

La ceea ce ar trebui sa te gandesti cel mai mult este ca iti vei ajuta mult sanatatea! Atunci cand nu mai consumi paine, riscul de a dezvolta boli de inima sau diabet de tip II scad considerabil.

Daca prima saptamana merge bine, ai putea incerca sa reduci semnificativ locul painii in bucatarie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here