Importanta hidratarii si beneficiile ei

Hidratarea este foarte importanta pentru organism, avand in vedere ca aproximativ 70% din acesta este compus din apa. Fluidele parasesc corpul nostru cu fiecare minut prin piele, respiratie, urina, iar acestea trebuie mereu inlocuite.

Exista chiar si o metoda de tratament cu apa, idee venita de la japonezi, care considera ca daca bei apa la ore fixe si dimineata pe stomacul gol te poti vindeca de o gramada de boli cum ar fi: migrenele, bataile rapide ale inimii, gastrita, constipatie, greata.

O serie de beneficii provin de la bautul apei imediat ce te trezesti, cum ar fi:

  • curatarea colonului, care face absorbtia nutrientilor mai usoara;
  • influenteaza producerea de noi celule sanguine si musculare;
  • un pahar de apa rece dimineata poate accelera metabolismul si ajuta la pierderea in greutate;
  • ajuta la eliminarea toxinelor, facand pielea fina si stralucitoare.

Simpla apa nu este doar cel mai bun medicament pentru corpul nostru, este extraordinara si pentru creier. Un studiu facut la Universitatea de Est a Londrei sustine faptul ca informatia circula mult mai usor intre celulele creierului atunci cand acestea sunt hidratate cum trebuie.

Iata si o formula pe care o poti incerca pentru a determina cata apa are nevoie organismul tau: Numarul de kilograme inmultit cu 40 de ml de apa (kg x 40 ml) rezulta totalul necesar de apa.

Totusi, aceasta forma de a calcula este orientativa si este indicata pentru persoanele cu o greutate intre 50 si 90 de kg. Pentru un om cu probleme de obezitate ar da cu siguranta batai de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here