Greseli in cura de slabire

cura de slabire-greseli in cura de slabire Nu va odihniti destul

Potrivit unor studii din Belgia, se pare ca este o conexiune intre orele dumneavoastra de somn si riscul aparitiei obezitatii. Lipsa somnului ingreuneaza secretia de cortizol, hormonul care intervine in reglarea apetitului. Iar pana la urma se ajunge la o acumulare mai rapida a grasimii. Daca doriti sa pierdeti din kilograme, mai ales atunci cand urmati o cura de slabire, este esential sa dormiti suficient. Din cauza oboselii veti fi mai nesociabili, mai morocanosi, mai deprimati si mai irascibili. Faceti un efort si dormiti minim 8 ore pe noapte, iar seara culcati-va tot in jurul orei 8.

Sunteti prea stresati

Cresterea in greutate si stresul merg impreuna. Cantitatea de cortizol este determinata, printre altele, de stres, fapt care determina cresterea apetitului si de asemenea usureaza aportul excesiv de grasime in regiunea abdominala. Dupa cum probabil bine stiti deja, exista o legatura directa intre aceasta dispozitare de grasimi si riscul aparitiei diferitelor boli, precum ateroscleroza, diabetul sau infarctul de miocard.
Nu sunteti constanti cand vine vorba de antrenamente si de regimul alimentar.

Daca atunci cand sunteti la cura de slabire, mergeti la antrenamente doar optional si renuntati destul de repede in favoarea lenei sau a diferitelor tentatii, atunci pierderea in greutate va avea loc mai greu sau sau poate chiar deloc. Ca antrenamentele sa dea rezultate este nevoie sa le faceti constant. In momentul in care corpul se obisnuieste cu efortul, este necesara o schimbare a tipului de antrenament. Gasiti un program de antrenament realizabil si potrivit nevoilor personale. Nu va stabiliti teluri greu de indeplinit sau limite inexacte.

Distrugeti totul la sfarsit de saptamana

Din perspectiva psihologica, va puteti permite un mic rasfat la sfarsit de saptamana: puteti consuma alimente care va sunt pe plac, dar care nu sunt permise intr-o cura de slabire. Daca totusi la sfarsit de saptamana cedati ispitei si va duceti la un gratar, unde consumati 20 de mici si 5 beri, in acest caz va puteti lua adio de la cura de slabire. Este ca si cum ati inainta un pas, iar apoi ati da inapoi doi. Nu mancati mult, mancati doar cat sa va satisfaceti pofta, dar nu exagerati. In acelasi timp, faceti miscare la sfarsit de saptamana, chiar daca ati avut o saptamana dificila. Faceti o plimbare, mergeti sa jucati fotbal sau tenis, in loc sa stati la televizor cu berea in fata.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here