Dieta pe termen lung

Te-ai hotarat sa urmezi o dieta. Deja ai in minte imaginea ta cu 10 kilograme mai putin.Vrei sa resusesti aceasta performanta cat mai repede, iar deseori iti stabilesti un timp record. Este bine sa nu faci acest lucru. Ca sa slabesti pe termen lung este indicat sa incepi treptat. De recomandat este sa slabesti 2-3 kilograme in 5 saptamani pentru a iti mentine starea de sanatate, pentru a nu te anemia si pentru a avea energie.

  • Incepeti prin a reduce treptat numarul de calorii consumate. Dupa prima saptamana trebuie sa aveti cu 200 calorii mai putin.Dupa a doua saptamana caloriile scazute trebuie sa ajunga la 400, apoi dupa a 3-a saptamana la 500, dupa a 4-a saptamana la 600 calorii, ajungandu-se dupa a 5-a saptamana la 700 calorii.
  • Inlocuiti alimentele grase cu legume si fructe,deoarece contin multe vitamine si fibre, absolut necesare pentru organismul vostru..Includeti o sursa slaba de proteine,o portie complexa de carbohidrati si doua portii de legume sau fructe la fiecare masa.Se sugereaza obtinerea urmatorului procent: 40% proteine, 40 % carbohidrati si 20 % grasimi.
  • Mananca 5-6 mese pe zi la interval de 2-3 ore. Daca mancati inainte sa va fie foame veti manca mai putin, insa daca asteptati sa vi se faca foame, atunci veti consuma alimentele mult mai rapid si veti ajunge la un numar mult mai mare de calorii.
  • Rezistati poftelor alimentare spalandu-va mai des pe dinti. Aroma mentolata a pastei de dinti inhiba senzatia de foame.
  • Beti apa inainte sa mancati, astfel veti manca mai putin.
  • Incepeti o activitate fizica usoara, ca de exemplu mersul pe jos zilnic, de la 20 de min la 40 de min in saptamana 5-a, iar apoi inlocuiti mersul cu o alergare usoara. Inainte de activitatea fizica consumati o portie de carbohidrati pentru a va da energia necesara.

Nu uitati ca o dieta inseamna in primul rand controlul alimentatiei si apoi exercitiu fizic. Procentul este de 70-80% pierderea kilogramelor prin dieta si doar 20-30% prin sport. Tot ce trebuie sa faceti e sa aveti motivatie si rabdare. Nu va stabiliti obiective prea mari intr-un timp scurt deoarece riscati sa ajungeti la infometare si la alterarea ulterioara a starii de sanatate. Va doresc tuturor multa bafta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here