Despre branza in cura de slabire

Putem sa consumam branza intr-o cura de slabire?
Branza este o sursa minunata de proteine, calciu si fosfor si de asemenea de grasimi saturate.
Intrebarea care se vehiculeaza este daca se poate consuma branza intr-un regim hipocaloric sau nu. Raspunsul este unul cat se poate de simplu: DA. Puteti in continuare sa consumati branza, insa nu in cantitati mari. Avem deseori tendinta sa imbatam mancarea in cat mai multa branza, si aici am ajuns la greseala pe care o fac majoritatea persoanelor.
O alta intrebare este urmatoarea: Daca sunt iubitor de branza ce fac? Avem si aici un raspuns: un iubitor de branza va aprecia calitatea si o va savura consumand cantitati foarte mici, bucurandu-se de aroma ei, deci raspunsul este si aici cat se poate de simplu: consumati diferite tipuri de branza in cantitati mici, de preferinta in salate.
Exista foarte multe tipuri de branza: branza grasa, cu continut natural scazut de grasimi, branza partial degresata asa cum este mozzarela si multe altele. Branza de capra de exemplu are un continut mai mic de grasimi si de calorii decat branza de vaca.
Puteti recunoaste usor o branza cu un continut scazut de grasime: este mai blanda in aroma, are o textura mai cauciucata si are caracteristici diferite la gatit. Acest tip de branza este foarte bun in prepararea salatelor si sandvis-urilor. Aceasta nu se topeste la temperaturi ridicate.

In concluzie, daca sunteti consumatori de branza si vreti sa slabiti, nu va ingrijorati. Nu este cazul deoarece un consum moderat de branza slaba sau un consum foarte mic de branza grasa nu va va afecta in nici un fel drumul vostru in lupta pentru pierderea kilogramelor in plus. Multa bafta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here