Cura de slabire pe termen scurt- efecte

In vremurile noastre multe persoane adopta o astfel de dieta urmarind pierderea kilogramelor intr-un termen foarte scurt. Este una dintre cele mai populare diete moft in prezent. Cu toate acestea, din pacate, majoritatea oamenulor pur si simplu castiga kilogramele pe care le-au pierdut in urma dietei odata ce reiau obiceiurile alimentare. Dieta de 3 zile este pur si simplu o dieta saraca in calorii. Nu este vorba despre magie si nici de reactii chimice mistice.

Pierderea in greutate este din cauza unei scaderi bruste de calorii ce poate fi grasime, insa efectul principal este datorat pierderii de apa.Vazand efectele rapide si faptul ca scadem o marime la blugi in 3 zile ne entuziasmeaza, si atunci? Tindem sa continuam deoarece suntem informati gresit. Media ne ofera date conform carora o alimentatie redusa drastic, va determina micsorarea stomacului, ceea ce este complet eronat.

Procesul de digestie are loc in intestinul subtire in cea mai mare parte, iar stomacul nu are proprietatea de a digera alimentele ingerate, ci doar de a faramita alimentele si de a forma bolul alimentar. Concluzia este ca daca limitati cantitatea de mancare digerata repetat, nu o sa vi se micsoreze stomacul, ci senzatia de foame o sa apara mai rar, atata tot. Acesta nu este un lucru bun, deoarece efectele secundare vor aparea in cel mai scurt timp. Fie ca este vorba despre gastrite, reducerea elasticitatii pielii sau caderea parului, fie ca este vorba de o anemie provocata, aceste diete de 3- 5 zile nu sunt sanatoase sub nici o forma. Se pot tine doar in conditiile in care este absolut necesar, nefiind recomandat sa repetati procesul. Este poate singura dieta care intr-adevar are rezultate garantate, insa efectele vor depasi satisfactia kilogramelor dizolvate. In alta ordine de idei, in momentul in care decideti sa urmati o astfel de dieta, fiti constienti constienti de faptul ca exista, pe langa altele, riscul de a acumula mai multe  kilograme dupa ce va reluati obiceiurile vechi alimentare, deoarece se va instala fenomenul ,,am slabit, am reusit, iar acum pot manca in sfarsit tot ce vreau„. In momentul in care mancati cand va este foarte foame, aveti tendinta sa conumati mult mai rapid si mult mai mult decat v-ar fi necesar. In plus exista sentimentul ca ati scapat din lanturile dietei monstru si sunteti liberi. Rezultatul este negativ pe toate planurile, fie ca este vorba despre aspectul fizic, fie ca este vorba de faptul ca organismul dumneavoastra nu mai este obisnuit cu alimente cu continut caloric ridicat, iar metabolismul va fi dat peste cap.

In concluzie, daca decideti sa va inhamati la o astfel de dieta, asigurati-va ca scopul intr-adevar merita, si nu repetati experienta de multe ori, pentru ca rezultatele ulterioare vor fi ireversibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here