Cura de slabire mediteraneana

CUra de slabire - Cura de slabire mediteraneanaIn Romania, din cauza unei clime temperat continentale, care permite doar o recolta, legumele si fructele proaspete se gasesc in alimentatia noastra numai cateva luni pe parcursul unui an. In celelalte luni ale anului consumam in special carne, mezeluri, lactate, grasimi animal, produse fainoase, dar si legume si fructe conservate. Acest lucru se intampla chiar si acum, cand pe piata au inceput sa apara si legume si fructe proaspete din import. In comparatie cu noi, cei ce locuiesc in jurul bazinului Mediteranei mananca legume si fructe proaspete (nu doar cand urmeaza o cura de slabire), alimente din cereale nu foarte rafinate, nuci, peste si ulei de masline. Alimentatia considerata cea mai sanatoasa, nu doar atunci cand urmati o cura de slabire, este cea bazata pe legume si fructe proaspete, carne slaba, peste si uleiuri vegetale, care contin un numar mare de acizi grasi polinesaturati. Acesti acizi se pot gasi in uleiul de masline, folosit in special in zona mediteraneana. In Romania se folosesc in special uleiurile din seminte (sois, floarea-soarelui), care nu contin acelasi numar de acizi polinesaturati ca si uleiul de masline.
Uleiul de masline reprezinta un real medicament (nu doar cand este consumat intr-o cura de slabire) pentru ca ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. S-a observat ca, la persoanele cu probleme metabolice si cardiovasculare, dupa o cura de slabire mediteraneana, nivelul colesterolului este mai scazut, de asemenea si cel al glicemiei. Astfel de schimbari apar in cadrul „Sindrom X”, o boala care apare in urma unei alimentatii sarace in fibre si mult prea bogata in produse pe patiserie si dulciuri. Sindromul X se caracterizeaza prin cresterea colesterolului si a glicemiei si un risc mare de producere a unor accidente vasculare. Datorita aportului crescut de fructe si verdeturi, si astfel, de vitamine antioxidante care au rol de antiimbatranire, aceasta cura de slabire mediteraneana este ajutorul cel mai bun in lupta impotriva ridurilor si a imbatranirii inainte de vreme a organismului.Pentru a va alimenta sanatos, conform principiilor pe care se bazeaza cura de slabire mediteraneana, este nevoie sa urmati sfaturile de mai jos:
– nu consumati mult alcool cand sunteti la cura (maxim 1-2 pahare de vin rosu/zi);
– consumati multe legume, verdeturi, cereale, in special integrale si produse de panificatie preparate din faina neagra;
– mancati multe fructe cand urmati cura de slabire mediteraneana;
– nu exagerati cu carne alba si cu pestele alb, dar mai ales scadeti cantitatea de carne rosie;
– din momentul in care incepeti cura de slabire, nu consumati prea mult lapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here