Cura de slabire Keto

cura de slabire-Cura de slabire Keto „Inventatorii” acestei cure de slabire numita dieta Keto (cunoscuta si sub numele de cura de slabire ketogenica), au gandit-o pentru culturisti si afirma ca sistemul pe care se bazeaza aceasta cura de slabire e destul de simplu.

Este deja bine cunoscut faptul ca glucidele si carbohidratii prezenti in regimul nostru alimentar secreta insulina (acesta fiind un hormon de „depozit”) in pancreas. Organismul foloseste insulina pentru a depozita aminoacizii si glicogenul in muschi, fapt care determina transformarea excesului de calorii si „pastrarea” acestuia (in organism) ca si grasime.
Urmatoarea etapa care are loc in corpul nostru pe perioada in care este urmat cura de slabire Keto este o crestere a nivelului de catecolamine (substante care au un rol important in raspunsul la stres al organismului, insa in acelasi timp contin si hormoni „mobilizatori” in depunerea grasimilor), cresterea cortizolului si al numarului de hormoni de crestere.
Intr-un astfel de moment, organismul isi da seama ca nu mai are carbohidrati (glucide) pe care sa le foloseasca in arderile interne si incepe sa caute o sursa noua de energi”. Drept urmare, ajunge la arderea grasimilor depozitate in corp.
Acest fapt are loc, in general, pe parcursul unui proces metabolic care se numeste cetoza (acest proces este de fapt o stare patologica creata de excesul de cetona din organism).
Cetoza apare in momentul in careficatul nu mai are glicogen si incepe sa secrete cetoze (cetoza este de asemenea denumirea unei substante monozaharide ce are in compozitie cetona).
Cura de slabire Keto
Cura de slabire Keto nu considera ca o eliminare completa a carbohidratilor din alimentatie si un antrenament muscular riguros va duce peste noapte in mod sigur la disparitia exceselor de grasime.
Din moment ce glicogenul e sursa principala de energie pe care organismul o foloseste in timpul in care facem exercitii fizice, nu pot fi „golite” toate depozitele de grasime in timp ce este practicat un sport, pentru ca mai apoi aceste grasimi sa fie „recastigate”. Daca s-ar intampla asa, corpul ar arde proteinele ca si „combustibil”, insa lucrul acesta nu se intampla (afirma medicii nutritionisti ai atletilor) in perioada in care se urmeaza cura de slabire Keto.
Motiv pentru care, cura de slabire Keto permite si uneori chiar indica „abateri” de la regula. Va este permis uneori sa mancati paine, pizza, paste fainoase etc. Cei care promoveaza cura de slabire Keto afirma ca lucrul acesta este benefic pentru ca organismul secreta aminoacizi, insulina si proceseaza carbohidratii, si astfel corganismul va avea puterea sa reziste in timpul exercitiilor fizice solicitante, exercitii care sunt obligatorii in cura de slabire Keto.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here