Cura de slabire cu…fitness

cura de slabire- cura de slabire cu fitness Fitness-ul este acea conditie fizica a unei persoane, care permite desfasurarea vietii in conditii bune, fara a avea senzatia de oboseala. O persoana sanatoasa sub raport cardiovascular, cu un fitness specific, poate urma un program de antrenament mai intens, in comparatie cu efortul fizic care este recomandat unui sedentar neantrenat. Nu este indicat antrenamentul fizic in grup, daca nu exista un control medical prealabil al acestor persoane.
Pentru a ajunge la un anumit nivel al conditiei fizice si pentru a avea silueta dorita, este nevoie de cel putin 6-10 saptamani de antrenament, iar pentru a-l pierde sunt necesare aproximativ tot atatea saptamani.
Efectele si rezultatele antrenamentului pentru o silueta de invidiat depind de :
– mostenire genetica ;
– nivelul capacitatii fizice, la inceputul antrenamentului ;
– antrenamentul anterior ;
– starea de imbolnavire – gradul de afectare ;
– varsta ;
– structura programului de antrenament
Reconditionarea fizica trebuie sa reprezinte doar o parte dintr-un program de tratament comprehensiv ce include evaluarea periodica, supravegherea, ameliorarea regimului si a greutatii corporale, a lipidelor din sange, castigarea si mentinerea unor obiceiuri sanatoase de viata, renuntarea la fumat. Diversitatea de produse agroalimentare si tehnice, dar si bunastarea ofera nu doar senzatia de bine, dar si senzatia de confort si comoditate si, desi avem mai mult timp liber, nu ne gandim sa il folosim in interesul nostru.
Ar trebui sa fim constienti ca putin efort fizic la care sa apelam spontan si pe care sa-l urmam cu placere, din nevoia unei senzatii de bine pe care o provoaca, este absolut necesar; pe deasupra este si la indemana noastra.
Antrenamentul fizic (si nu vorbim aici doar de cel pentru o silueta perfecta) intrevede efort fizic progresiv, gradat, care cu timpul este insotit de modificari morfologice si functionale care demonsteaza ameliorarea si adaptarea progresiva a performantelor. Pentru persoanele sanatoase care isi doresc o silueta de invidiat, dar si pentru cardiaci, genul de antrenament folositor pentru sistemul cardiovascular si pentru aparatului respitor reprezinta efortul de rezistenta sau cel aerob. Nu atat de mult intensitatea efortului depus cat in special frecventa si durata solicitarii de efort sunt necesare pentru un antrenament rational. O frecventa de trei-cinci ori pe saptamana s-a demonstrat a fi potrivita, la fel cum, minim 10 min de efort fizic intr-o sedinta sunt obligatoriu necesare.
Este necesara individualizarea programului de antrenament pentru ca solicitarea prin efort sa fie la unison cu nevoile si capacitatea individului, chiar cu fitness-ul acestuia (si bineinteles pentru a ajunge la silueta dorita).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here