Cum sa mananci sanatos in 2018!

cum sa mananci sanatos plan de actiune pentru 2018

Fericirea consta, in primul rand, in sanatate.

GEORGE WILLIAM CURTIS

Un an nou reprezinta o oportunitate buna pentru “schimbari”, ce ai spune daca ai incepe anul 2018 cu un stil de viata sanatos? Dupa mesele copioase de Sarbatori, luna ianuarie poate fi un bun ”start” in piederea kilogramelor in plus.

Suna bine, nu? Atunci…hai sa incepem:

Creaza un plan solid de “actiune” care sa iti stabileasca succesul

1. Incepe prin evaluarea alegerii alimentelor si a stilului de viata

Ia o foaie de hartie si noteaza: ce mananci, ce bei, cat efort fizic depui zilnic, astfel incat sa poti identifica comportamente pe care doresti sa le schimbi sau sa le imbunatatesti.

2.    Un obiectiv mare poate parea coplesitor – Opteaza pentru obiective mici realizabile

Transforma obiectivele mari in obiective mai mici, mai specifice si incearca sa incluzi o lista de schimbari realiste in rutina  zilnica pentru atingerea  obiectivelor  specifice. De exemplu, imparte obiectivele mari si vagi precum „Voi manca mai bine” in obiective mai mici, mai specifice cum ar fi : „Voi manca un mar pe zi”.

In acelasi timp, nu uita ca obiectivele tale trebuie sa fie provocatoare dar si accesibile

3. Trebuie sa te asiguri ca obiectivele pe care le stabilesti sunt masurabile

Obiectivele trebuie sa ofere raspunsuri la „Cat?” sau „Cate?” astfel incat sa poti usor sa revizuiti si sa iti urmaresti progresul. Evalueaza-ti progresul in fiecare saptamana sau o data la doua saptamani si actualizeaza-ti planul pe baza progresului sau circumstantelor actuale. Asigura-te ca iti acorzi suficient timp pentru a atinge fiecare obiectiv mic, astfel incat sa nu te descurajezi daca nu s-a realizat. Corpul nostru are nevoie de timp pentru a se acomoda treptat cu o alimentatie mai sanatoasa.

Nu iti pierde motivatia!

  1. Solicita ajutor de la un profesionist calificat in domeniul nutritiei

Un nutritionist/dietetician este cea mai buna sursa de informatii fiabile si actualizate despre alimente si nutritie. Un nutritionist te poate ajuta, de asemenea, sa iti stabilesti obiective masurabile si realizabile, precum si un plan care sa te ajute cu obiectivele setate, sa fie realizabile de asemenea un dietetician iti ofera sprijin si urmareste evolutia ta.

Mult succes 🙂

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here