Cum mananci sanatos in 2018!

mananca sanatos

Cum mananci sanatos in 2018!

Un an nou reprezinta o oportunitate buna pentru “schimbari”, ce ai spune daca ai incepe anul 2018 cu un stil de viata sanatos? Dupa mesele copioase de Sarbatori, luna ianuarie poate fi un bun ”start” in piederea kilogramelor in plus. Suna bine, nu?

Hai sa începem cu un plan solid de “actiune” care sa iti stabileasca succesul:

  1. Incepe prin evaluarea alegerii alimentelor si a modului de viata

Ia o foaie de hartie si noteaza: ce mananci, ce bei, cat efort fizic depundeti zilnic, astfel incat sa puteti identifica comportamente pe care doriti sa le schimbati sau sa le imbunatatiti.

2.    Un obiectiv mare poate parea coplesitor – Opteaza pentru obiective mici realizabile.

Transformati obiectivele mari in obiective mai mici și mai specifice și includeti o listă de schimbari realiste in rutina  zilnica pentru atingerea  obiectivelor  specifice.

De exemplu, imparțiti obiective mari și vagi precum „Voi manca mai bine” in obiective mai mici, mai specifice cum ar fi : „Voi manca un mar pe zi”. Amintiti-va, in acelasi timp ca obiectivele dumneavoastra  ar trebui sa fie provocatoare dar in acelasi timp si accesibile.

  1. Asigurati-va ca obiectivele pe care le stabiliti sunt masurabile

Obiectivele trebuie sa ofere raspunsuri la „Cat?” sau „Cate?” astfel incat sa puteti usor sa revizuiti si ss urmariti progresul. Evaluati-va progresul in fiecare saptamana sau doua si actualizati-va planul pe baza progresului sau circumstanțelor dvs. actuale. Asigurati-va ca va acordati suficient timp pentru a atinge fiecare obiectiv mai mic, astfel incat sa nu va descurajati daca nu s-a realizat. Nu va pierdeti motivatia!

  1. Solicitati ajutor de la un profesionist calificat in domeniul nutritiei

Un nutritionist/dietetician este cea mai buna sursa de informatii fiabile si actualizate despre alimente si nutritie. Un nutritionist va poate ajuta, de asemenea, sa stabiliti obiective masurabile si realizabile, precum si un plan care sa va ajute cu obiectivele setate, sa fie realizabile de asemenea un dietetician va ofera sprijin si urmareste evolutia dumneavoastra. Pentru mai multe informatii despre cum sa realizam un plan sanatos de scadere a greutatii in acest an, gasiti un nutritionist in zona dumneavoastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here