Chilli intr-o cura de slabire

Potrivit unor cercetatorii australieni s-a demonstrat ca simplu fapt de a manca ardei iute regulat fara nici un fel de alte restrictii alimentare ar putea ajuta intr-adevar pentru a preveni rezistenta la insulina si pentru a combate obezitatea. La Universitatea din Tasmania s-a realizat un studiu pe doua loturi de voluntari, unii care au consumat ardei iute la masa, iar altii nu. S-a constatat ca aceia care au consumat ardei iute au avut o crestere mai mica a insulinei post alimentar, lucru constatat mai ales la persoanele supraponderale. Persoanele care sunt rezistente la insulina au sanse mai mari de a avea diabet zaharat sau boli cardio vasculare, precum si probleme cu ficatul si unele tipuri de cancer. Rezistenta la insulina a fost dezvoltata la pacientii supraponderali sau obezi.
Au participat 36 de subiecti de sex masxulin si feminin cu varsta cuprinsa intre 22 si 79 de ani cu o dieta blanda, pentru ca apoi sa fie trecuti la o dieta soc cu ardei iute 4 saptamani. La cei obezi s-au modificat considerabil indicatorii pentru metabolizarea glucozei in urma consumului de ardei iute.
Concluzia specialistilor este ca ardeiul iute sau alte condimente de aceeasi natura  ar putea oferi ajutor persoanelor care au probleme cu rezistenta la insulina si cu obezitatea ca rezultat.

Ideea de baza este ca trebuie sa intelegem mecanismele care stau la baza functionarii organismului nostru pentru a stii ce trebuie si ce nu sa consumam, sa ne putem face o dieta eficienta si sa intelegem de ce avem nevoie sau nu. Va urez multa bafta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here