Aerobic sau ridicare de greutati – Cum slabim mai repede?

De foarte mult timp exista aceasta controversa, care este calea mai rapida pentru pierderea in greutate: aerobic-cardio sau ridicat de greutati-sala?

Universitatea americana Duke a cautat raspunsul la aceasta intrebare. Studiul a fost facut pe 119 persoane sedentare, supraponderale, care au fost puse sa ridice greutati, sa faca exercitii cardio sau o combinatie intre cele doua.

Rezultatul? A fost clar – exercitiile aerobice! Grupul cardio a pierdut 2 kg, iar ceilalti au castigat unul. Da, greutatea obtinuta a fost masa musculara, dar aceasta nu a dus catre o mare pierdere de grasime. Sa nu uitam ca scopul acestui studiu este sa vedem cine pierde mai mult in greutate, iar pe parcurs, cei care ridicau greutati au avut 47 de minute de antrenament in plus fata de cei cu aerobicul.

Pe langa toate acestea, cei care au facut cardio au pierdut in greutate si au castigat si masa musculara. Diferenta intre aceste doua tipuri de exercitii este ca la cele anaerobe pierzi in greutate dupa, in timp ce la cele aerobice efectul se produce in timpul antrenamentului.

Cu toate astea, nu trebuie sa dam uitarii exercitiile anaerobe, de ridicare de greutati. Pentru cel mai bun rezultat al castigarii de muschi/pierdere in greutate este combinarea celor doua. Iti poti incepe antrenamentul cu exercitiile de intindere (ceea ce este si recomandat) si sa le termini cu cardio.

Cu cat inaintezi in varsta, incepi sa pierzi din masa musculara. Exercitiile de rezistenta sunt foarte importante pentru mentinerea fortei, a masei si pentru a functiona corect in timpul antrenamentelor.

Conform studiilor stiintifice, vei arde mai multe calorii prin cardio, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa sari peste exercitiile de intindere. Cu cat masa musculara este mai formata, cu atat vei putea duce mai mult un antrenament cardio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here